NAK DUIT FREE?? CLICK UNTUK REGISTER. PUT BANNER AT YOUR BLOG.TAK EFFECT NUFFNANGLA!!!

Monday, 28 March 2011

Thursday, 24 March 2011

Telekung Jersey GA

Siapa nak telekung free?/ Mari join GA ne ramai-ramai di sini.
Mudah je tepek gambar anak-anak atau anda memakai telekungdengan entry kreatif.

 "Mama Belikanla Amana Telekung, Amana Nak Sembahyang"


Sebenarnya dah kerap Amana meluahkan ayat  "Mama Belikanla Amana Telekung, Amana Nak Sembahyang" Oh sejuk sungguh hati mama mendengarnya. Tapi mama asik bertangguh sahaja. Mama tak punya masa nak membelinya. Dalam kepala mama cuma terfikir perlu ke jalan TAR untuk membelinya sehinggala mama baca di blog kawan mama iaitu Auntie Kinna yang ada link dengan online shop yang ada menjual telekung kanak-kanak.

Terus mama order telekung kanak-kanak ne pada Auntie Diyana ne. Hanya RM35 termasuk postage. Murah jika nak dibandingkan dengan minat anak-anak yang sedang bercambah untuk menunaikan ibadat pada Allah.


Ini kali pertama Amana memakai telekung.

 Mama ambil yang saiz B

Suci je wajah si anak

Jomla kawan-kawan minta mama kawan-kawan belikan telekung juga
Kita boleh sembahyang sama-sama kan?

" Baby Nurkheir 1st Giveaway: Si Manja Chumil Bertudung/ Berbaju Melayu"

 http://secangkir-madu-buat-nur.blogspot.com/2011/03/first-ga-sempena-ulangtahun-ke-10si.html

(Gambar ini diambil ketika pertama kali Amana memakai telekung
Kalau sudi jenguk di sini ceritanya)
 
Dalia Amana
DOB: 06/07/07 (3thn 8bln)
Ucapan : Semoga Amana menjadi anak yang mendirikan solat.
Berjaya di dubia dan akhirat.
Berjaya dalah kehidupan dan kerjaya.
AMIN
Zaza

" Baby Nurkheir 1st Giveaway: Si Manja Chumil Bertudung/ Berbaju Melayu"

http://secangkir-madu-buat-nur.blogspot.com/2011/03/first-ga-sempena-ulangtahun-ke-10si.html

Dalia Amana
DOB: 06/07/07 (3thn 8bln)
Ucapan : Semoga Amana menjadi anak yang mendirikan solat.
Berjaya di dubia dan akhirat.
Berjaya dalah kehidupan dan kerjaya.
AMIN
Referer: http://nureenasirellesya.blogspot.com/

Tag:
Imtinan
Julaiha

Monday, 21 March 2011

Kami Sweet Contest



Saya dan my lil Arief
Sweet pulak saya & Arief masa ne
(sbenarnya Arief yang nampak sweet!!)


Tag:
Zaza
Imtinan

Sunday, 20 March 2011

Aksi si Cilik Berbasikal

Nak join jenguk sini

Penaja utama:


Mama pertaruhkan gambar dibawah:
Dalia Amana (3 thn 8 bulan)
Basikal ini adalah hadiah harijadi Amana yang ke 2 tahun
Hadiah dari papa.Mama takde duit!! hehe




Oh tak lupa di bawah adalah penaja bersama:

banner kakyog's shoppe

Thursday, 17 March 2011

CONTEST SAYANG SAHABAT


Gambar perkahwinan saya bersama sahabat sayam (Myza)
Oh sahabat saya ini menjadi pengapit saya
Masa dia kawin saya yang jadi pengapit
 
 
*1 perkara pelik yg anda dgn sahabat anda tu suke buat*
dulu masa sekolah suka ubah liril lagu tapi masih kekalkan melody asal lagu tersebut pastu nyanyi sama2..macamlah suara sedap sangat!!
 
*2 persamaan anda dengan sahabat anda*
kami ada sepasang anak & 1 husbd haha
 
*1 ucapan untuk sahabat anda tu*
TIADA SELAINMU SAHABATKU DUNIA AKHIRAT.INSYA ALLAH
 
 
tag:
imtinan
julaiha
 

CONTEST:SAYA SUKA!



Ini gambar saya sedang melukis porselin.
Sebenarnya saya sukakan sesuatu yang bersifat kraftangan untuk realeze tension.
Lain orang lain caranya kan?

"Opening GA : Lynd And Kids Collection"

http://kasehku-hidupku.blogspot.com/2011/03/opening-ga-lynd-and-kids-collection.html

Selamat membeli - belah!!"

LITTLE FINGERS MARCH 2011 CONTEST

 http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/02/little-fingers-march-2011-contest.html

Saya tak pandai nak buat dailog box tue jadi saya tulis dailog kat bawah gambar jelah ye. Si kakak bernama Amana (3thn 8bln) dan si adik bernama Arief (1thn 5 bln). Inilah cabaran ketika saya nak snap gambar kedua beradik ini.


Amana: Kenapa adik tarik telinga kakak???
Arief: Kenapa kakak peluk adik kuat2 sangat?Sakitla!!

 Amana: Senyumla dik.Kenapa buat muka terkejut?
Arief: (muka blur)

Amana: Haaa..senyum macam tuela
Arief: Kakak pandang camerala

 Amana: Mama, kakak dah senyum lawa-lawa ne.
Arief: Mama, Arief nak yakkkkkkk!!

Amana: Adik kali ne amik gambar betul-betul.Cian mama
Adik: Buat muka debab macam ne ok tak??

Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie. com


Amirul Arief (1 tahun 5 bulan)
Dob (25/10/09)
 
 
 
Pencarian Si Cilik Bergaya @ elissmie.com  ditaja oleh:
Diaper Cakes by ShilaShower




Contest Senyum Paling Ceria.




Saya tersenyum ceria kerana saya berada di Korea dan sedang meng"engrave" nama suami tercinta dan anak2 pada pasu porselin tersebut.Kenangan ini akan selalu saya ingati.Boleh baca link di sini.

Wednesday, 16 March 2011

Celebrate Our 4th Anniversary Contest

http://ilurvegaandcontest.blogspot.com/2011/02/celebrate-our-4th-anniversary-contest.html
Ini gambar makan beradap saya 5 tahun yang lalu.Masih terbayang-bayang majlis itu.

Cadangan saya untuk menyambut anniversary ialah ambil masa berdua tonton wayang hanya berdua, makan di tempat yang istimewa hanya berdua dan pulang ke rumah ambil masa berdua dan lihat gambar-gambar lama berdua. Anak? Minta sesiapa jaga. Hanya perlukan satau hari, jimat dan HANYA BERDUA!!

Perniagaan internet@ Sistem e-dagang@kedai online@jual online? Segalanya di Lot.my


Apa itu Lot.my? Ia  adalah satu aplikasi yang membolehkan para usahawan membuka kedai online lengkap, percuma, mudah, dan berkesan. Lot.my dibangunkan supaya mudah digunakan walaupun oleh pengguna yang tiada kemahiran IT yang tinggi.




Untuk memulakan kedai online, usahawan hanya perlu daftar, pilih rekabentuk kedai dan iklankan produk.  Tidak perlu risau tentang kos yang tinggi, kerana Lot.my adalah percuma. Tanpa membayar 1 sen pun, usahawan boleh membuka kedai online sendiri dan mula menjual dengan serta merta. Jika inginkan ciri-ciri tambahan, hanya caj minimal akan dikenakan (RM40/sebulan). 



 

 Jika anda rasa anda tidak kurang pandai di dalam IT tidak perlu risau kerana ia menyediakan manual yang lengkap untuk dibaca terlebih dahulu.Malah ada dwibahasa; Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.





Ia telah lama terkenal mungkin kita sahaja yang tidak tahu.Cuba tengok apa kata mereka??Nak tahu lebih banyak testimoni cuba jenguk sini.



Nak pilih online store?  Jenguk sini.

 Ramai yang telah menyertainya. Ada blog jual tudung, baju, pakaian kanak-kanak,t-shirt...Oh rambang mata memilihnya.Kalau begini tak perlu ke shopping complex. Di Lot.my umpama gedung membeli-belah.Kaki tak penat.Tak perlu menempuh jam.Tak perlu susah-susah cari parking..Ohhhhhh amat mudah..

Jadi mari join facebook , blog dan twiter Lot.my. Anda tidak rugi malah untung!! Anda untung sebagai pembeli dan anda juga untung sebagai peniaga. Last but not least mari join contest Lot.my