NAK DUIT FREE?? CLICK UNTUK REGISTER. PUT BANNER AT YOUR BLOG.TAK EFFECT NUFFNANGLA!!!

Sunday, 30 January 2011

Contest Nama Baby Saya

jOM JOIN CONTEST INI YE



AMIRUL ARIEF 
Untuk anak kedua saya tidak dibenarkan oleh husband aka En.Papa untuk berikan nama dengan alasan anak pertama saya dah beri. Lagipun alasan En.Papa dia takut saya letak nama glamer2 untuk anak lelakinya.nanti anak lelaki malu kalau nama glamer2. Ada ke patut? Macam-macamkan?? Ok ini nama & erti anak saya
Amirul=pemimpin
Arief=yang bijaksana


Ini Amirul Arief yang cute!!

Contest Nama Baby Saya

 JOM JOIN CONTEST INI


DALIA AMANA
Nama ini saya yang beri dengan alasan saya dah penat "push" masa nak lahirkan anak.hehe.
Dalia=petunjuk (saya pernah gogle nama  ini dan tiba-tiba keluar maksud ini, selalu yang saya jumpa dalia= bunga, itulah sekali saya jumpa PETUNJUK.
Amana=org-org yang beriman/bertakwa



Inilah rupanya si DALIA AMANA kesayangan saya.

DZAZUE 4TH ANNIVERSARY GIVEAWAY 2011


Jom Join GA ini


kalau orang tengok gambar ne dan tengok aksi ne dari jauh mesti cakap
"Baru kawin dah kena marah dgn husband kalau dah lama kawin dipukul2 agaknya"
"Baru kawin husband dah nak tunjuk kuasa"

TAPI

nak tau apa kisahnya? hari sanding di sebelah rumah En.Papa(husband); saya kena sakit gigi yang kronik. Sampai bengkak pipi dan tak boleh makan. Sebenarnya isu sakit gigi ne dah hampir 3 tahun berlarutan tapi saya takut nak jumpa doktor gigi. En.Papa  dah banyak kali suruh pergi dan bawa saya jumpa doktor gigi tapi saya masih refuse nak cabut gigi sehinggalah hari persandingan. Ne last warningla ne kiranya..hehe

1st GA-My Birthday Giveaway


Join GA ini

Tag:
Zaza My Scholmate
Ju Ibu Aini

KONTEST GADIS SHAWL MENAWAN







 
JOMLAH JOIN KONTEST NE RAMAI2.
WALAUPUN AKAK NE BUKAN GADIS TAPI AKAK NE MAK GADIS.
AKAK JOIN BOLEH YE?
 




Akak pertaruhkan gambar syok sendiri ne ye dik?
Sendiri pakai sendiri amik gambar dalam cermin!!
Gambar ne diterima ke dik??
 
Tag:
Julaiha
Life As Mama Liza

Thursday, 27 January 2011

easy to enter no slogans etc..!!!

Teruja tak nak dapat hadiah ne??
Jenguk sini

Bestnyer kalau saya dapat!!!
Tengok terms& conditionnya


1. Become a follower of http://arianamir.blogspot.com/

2. Tweet about it, Blog about it, or share about it on Facebook (then post a comment below, to say what you did tweet,blog or facebook -link/proof required, if facebook then snapshot your shout... also with your email address so that I can contact you)

3. After http://arianamir.blogspot.com/ reaches 70 followers, I will randomly pick a winner using random number generator.


Wednesday, 26 January 2011

Win A Free Bag From BabyIbu!!!



Nak join?? Click sini
Sempena hari lahir tuan punya blog Ibu si Ammar ne. Mehla kita join ramai-ramai walaupun kita tak bagi hadiah kat tuan punya blog tapi kita joinla ramai-ramai tanda sokongan.

 
Adalah penajanya

CONTEST CUTE SPECKY WOW!!!

 Join contest diatas

Pertaruhkan gamabr ini
Amacam ganas tak muka??

Tag :
Myza My Sahabat
Zaza My Schollmate
Liza My Blogger BFF

Sunday, 23 January 2011

Baby & Me Shopping Style Contest

 Saya join contest ini

Dibawah ne bannernya
Baby & Me

Ini pula gambar yang dipertaruhkan

Nama saya : Suhaila Saleh
Nama Anak : Dalia Amana
Hubungan: Mama&Kids

Tips: Bagaimana dapat bershopping dan melayan kerenah anak dalam masa yang sama:
1) Memastikan perut mereka telah diisi terlebih dahulu jadi mereka akan sentiasa happy go lucky ketika shopping

2) Pastikan anda memakai sling bag.kalau anda pakai beg yang perlu digalas amat sukar untuk control anak disamping sibuk meng"adjust" beg yang asik jatuh dibahu. Bayangkan kalau anak lari kesana dan kemari dan anda mengejar mereka tiba-tiba handbeg jatuh.Ketika handbeg jatuh anda tunduk mengambil beg dan ketika itulah anak hilang dari pandangan mata anda.Jika anda memakai sling beg masalah handbeg jatuh; Insya Allah tidak akan timbul.

3) Perhatikan sling beg putih saya yang besar itu. Saya memakainya kerana di dalamnya terdapat banyak harta karun kepunyaan anak-anak saya iaitu:
i) Susu yang telah dibuat telebih dahulu dalam keadaan panas-panas dan apabila mereka perlukan telah suam-suam..just nice bila mereka nak minum
ii) Coklat dan kudap-kudapan kegemaran anak saya
iii) Wet tissue yang akan digunakan jika anak-anak saya comot atau tangan melekit-lekit atau untuk bersihkan "yakyak"
iv) spare cloth diapers/pampes jika berlaku perkara tidak diingini seperti "yak yak".hehe

3)Pastikan mereka memakai baju yang mereka sukai untuk mengelakan tantrum



Baby & Me Shopping Style Contest
dianjurkan oleh


Dengan hadiah-hadiah menarik daripada
Photobucket
Photobucket

Saturday, 22 January 2011

CONTEST FOTO CUTE


jOIN SINI YE

Kenapa saya rasa foto ne cute?
Sebab yang tersenyum itu adalah anak saya Dalia Amana yang berumur 3 tahun. Saya minta dia senyum lebih cute dari patung itu, Dan  dia tersenyum seolah-oleh patung itu kawannya

CONTEST SENYUMAN SI CILIK

Join di sini ye


Amirul Arief
DOB: 25/10/09

Contest Baby Tido

Ini contest pertama untuk blog ini.Harap-harap ada lucklah ye. Selama ini saya buat di blog personal tapi tetiba je rasa semak sangat blog personal tue.Okla stright to the point.

Saya join contest ini


 Pertaruhkan si kecil ini:
Amirul Arief
1 tahun 3 bulan  (DOB:25/10/09)
Anak sendiri

Saya sukakan MyKawaiiStore kerana si tuanpunya blog pandai makeover blog & edit tamplet. Saya tak pandai tak caya tengoklah blog personal berterabur je.Nasibla header tue saya boleh order supaya nampak blog personal tue cun

Tag:
Zaza
Myza
Julaiha

p/s: Saya like di fb dengan nama ilasaleh