NAK DUIT FREE?? CLICK UNTUK REGISTER. PUT BANNER AT YOUR BLOG.TAK EFFECT NUFFNANGLA!!!

Thursday, 24 February 2011

Sunday, 20 February 2011

jarijemariemas FIRST GIVEAWAY


Best entry adalah ini Bercinta, Tunang dan Kahwin...  sebab akak dah melalui masam, manais,kelat dan sewaktu dengannya hehe

CONTEST AKU, DIA & KAMOO! by unguisme


Aku: sayalah as mama and as wife
Dia: my hubby aka En.Papa
Kamu: my daughter aka pricess Amana

Situasi:
Ini gambar raya.Masih sempat jengah ke pantai Tanjung Bidara.Saya sorang je ke yang happy? En.Papa & Princess Amana muka serius je?hehe



Tag:
Sahabat Ibu Muqry
BFF Opis Mama Haziq
BFF Blog Mama Liza

CONTEST GAMBAR KAHWIN




Definasi Perkahwinana Saya:

Perkahwinan merupakan satu toleransi antara pasangan. 
Bertimbangrasa, memahami, berbelas kasihan kepada pasangan,
memberi semangat dan menyokong cita-cita pasanagan, berlemah-lembut kepada psangan dan bersama-sama berusaha memenuhi tuntutan agama adalah kunci kebahagian
Jangan harapkan Siti Fatimah kalau anda tidak berusaha menjadi  Saidina Ali.

BERGAYA BERSAMA HANDPHONE...



Nampak tak berapa banyak hp tue??

Tag:
Sahabat Ibu Muqry
BFF Opis Mama Haziq
BFF Blog Mama Liza

1st Giveaway from Dmanja Penawar


TAG:
Sahabat Ibu Muqry
BFF Opis Mama Haziq
BFF Blog Mama Liza
Umi Faiq
My Schollmate Zaza

Saturday, 19 February 2011

My Comel tiDo Contest



ILASALEH AKA MAMA AMANA&ARIEF
AMIRUL ARIEF
1 TAHUN 4 BULAN

FIRST GA FROM DIVA'S SHOPPE

 
tAG:
Sahabat Ibu Muqry
BFF Opis Mama Haziq
BFF Blog Mama Liza
Umi Faiq
My Schollmate Zaza
 

MIKA SIMPLE GIVEAWAY


SAYA SUKA SINGGAH BLOG MAMAMIKA KERANA.SAYA SUKA JOIN GA./CONTEST!!

LoveForever Contest

mengapa si dia menjadi pilihan anda untuk contest ni


kerana dia En.Papa saya & anak-anak hehe.
Ini alasan yang menyebabkan saya terima dia sebagai
suami:

1.En.Papa selalu amik & hantar saya ke mana2 pun. Akan pastikan saya selamat pergi dan balik.
2. Sanggup berubah kepada yang lebih baik untuk saya. Walau belum jadi yang terbaik sekurang2nya berubah (Ohhhhhhh tapi janganle lambat sangat nak berubah sbb masa tak menunggu kita ok?)
3. Dia amik berat hal family.Anak sulung & FIL pun dah pass away more than 10years.So saya pk itu ciri2 lelaki yg sesuai utk dijadikan ketua keluarga.
4. Dia bukan jenis lelaki penakut. Saya benci lelaki penakut.
5. Sebab dia jodoh saya..Walau saya pernah cuba lari dan menidakkan tapi jodoh itu masih di situ.. Jodoh masih ada untuk saya & dia..
 
bahagian pada muka si dia yang buat anda tertarik pada si dia
raut muka sebab org kata muka saya ada seiras dia
 
kenangan paling indah anda bersama beliau
honeymoon selepas kawin sebab ia cuma sekali dan tak mungkin berulang lagi 

kenangan yang menyukarkan bersama si dia. 
apabila perjalanan perkahwinan yang dirancang sedemikian rapi menjadi sedikit tercalar ketika itu saya  telah memutuskan agar perkahwinan itu tidak diteruskan lagi tetapi kerana En.Papa menunjukkan kesungguhan agar ia diteruskan maka ibu saya menerima sekali lagi. Tak nak dah kami rengang kerana org2 lain dan semoga kami kuat nak melalui semuanya demi anak-anak dan cinta kami.

Tag:
Sahabat Ibu Muqry
BFF Opis Mama Haziq
BFF Blog Mama Liza

SmileY BaggY GiveawaY

 
JOin ramai2!!!
Tag :
Sahabat Ibu Muqry
BFF Opis Mama Haziq
BFF Blog Mama Liza
Umi Faiq
My Schollmate Zaza

MY SLEEPING ANGEL CONTEST


Nak tau hadiahnye???


Pertama

Kedua


Ketiga

Saya letak kedua2 gambar my angel tido

Tag:
Sahabat Ibu Muqry
BFF Opis Mama Haziq
BFF Blog Mama Liza
Umi Faiq
My Schollmate Zaza

Chocolate Give Away for sweet couple



 Gambar ketika di alam "courting"
 
Kenal En.Papa  di pejabat. Saya langsung tak pernah sangka dia akan jadi suami. Saya minta tolong En.Papa tentang sesuatau perkara dan selepas itu kami makin rapat dan saling menyayangi. Saya rasa kami memang telah dijodohkan dan mungkin telah bertemu atau berselisih sekian lama cuma masa itu Allah belum aturkan kami untuk berjumpa dan berbual. Kenapa saya rasa begitu?
  • Ketika menuntut di universiti En.Papa  menyewa sederet dengan rumah keluarga saya which means saya akan lalu hari2 di depan rumah sewa En.Papa.
  • Ketika saya pula matrix saya tinggal di kawasan keluarga En.Papa tinggal dan selalu berada di kawasan dia berada. 
  • Mak En.Papa (sekarang mil) adalah kawan baik kepada adik ayah saya/makcik saya dan pernah makcik saya itu minta kakak saya tolong carikan En.Papa yang tak balik2 rumah sebulan.(kenapa En.Papa dah lama tak balik rumah family dia?? En.Papa accident teruk dan dia meyepikan diri supaya mil saya tak susah hati melihat keadaan dia)

 Gambar sejurus sah menjadi suamiisteri

Mulanya saya langsung tak perasan semua ne tapi bila En.Papa bagitau pada saya bahawa dia sedar saya jodohnya kerana sebab2 di atas dan beberapa sebab lain buat saya juga terfikir jodoh ini telah lama berada berhampiran saya&En.Papa cuma masanye belum sampai sebab itu kami tidak bertemu walau mungkin hari2 berselisih..Ala macam cerita dalm tv tue kan?? apa2 pun saya gembira walau terdapat dugaan akhirnya kami berjaya menjadi suamiisteri..

Contest : Siapa Nak Jadi Cover Buku?


Cukup 3 generasi.Yang kat depan tue generasi paling muda!!

Friday, 18 February 2011

Posing With Ur Love One - Giveaway

 Join here


 I love Dalia Amana my lovely daughter  so much "

AREPNAKBEBEL first giveaway"

Join here

Tag:
Sahabat Ibu Muqry
BFF Opis Mama Haziq
BFF Blog Mama Liza

Giveaway - Saya Mau Hadiah itu

Join here

"First GiveAway TOPUP by Far"..

Join here

Tag: zaza

Contest "Owh, So Wonderful!" by Sophie Al-Yahya

Join sini


Gambar ini diambil di Zoo Negara
Rasa takjub melihat udang-udang ne berdiri tegak mengejar cahaya
Tapi dalam hati 'best buat sambal ne"hehe

contest anak & ayah serasi bersama'

Join di sini 

Serasikan? Gambar ne disnap tanpa disedari hehe

Dalia Amana
06/07/07
ila saleh aka mama AmanArief

Tag:
Sahabat Ibu Muqry
BFF Opis Mama Haziq
BFF Blog Mama Liza
Umi Faiq
My Schollmate Zaza

CDNZ 1st Anniversary Contest

Saya join di sini
Jom join ramai2.

"Count The Jelly Contest & Giveaway"

Demi menyokong BFF onlineku Mama Liza saya join contest/GA ini
Ila teka ada 12 jeli!!

Sunday, 6 February 2011

STICKY POST
(roll ke bawah ye kawan-kawan)


Nak join clik entry ini
Mari tengok senarai peserta  KATEGORI A !!
Mari tengok senarai peserta KATEGORI B !!

Tuesday, 1 February 2011

1st Contest Si Manja MAndi

 Join contest diatas

Nama Bayi : Amirul Arief
DOB: 25/10/09 ( 1 tahun 4bln)
Lokasi: Swiming pool bawah rumah sahaja..hehe

tag:
julaiha
zaza

Cabutan Bertuah Reflesia Collection

Join di sini ye

Senang je nak join
Jadi follower & like fb
Dah boleh join!!