NAK DUIT FREE?? CLICK UNTUK REGISTER. PUT BANNER AT YOUR BLOG.TAK EFFECT NUFFNANGLA!!!

Sunday, 23 January 2011

Baby & Me Shopping Style Contest

 Saya join contest ini

Dibawah ne bannernya
Baby & Me

Ini pula gambar yang dipertaruhkan

Nama saya : Suhaila Saleh
Nama Anak : Dalia Amana
Hubungan: Mama&Kids

Tips: Bagaimana dapat bershopping dan melayan kerenah anak dalam masa yang sama:
1) Memastikan perut mereka telah diisi terlebih dahulu jadi mereka akan sentiasa happy go lucky ketika shopping

2) Pastikan anda memakai sling bag.kalau anda pakai beg yang perlu digalas amat sukar untuk control anak disamping sibuk meng"adjust" beg yang asik jatuh dibahu. Bayangkan kalau anak lari kesana dan kemari dan anda mengejar mereka tiba-tiba handbeg jatuh.Ketika handbeg jatuh anda tunduk mengambil beg dan ketika itulah anak hilang dari pandangan mata anda.Jika anda memakai sling beg masalah handbeg jatuh; Insya Allah tidak akan timbul.

3) Perhatikan sling beg putih saya yang besar itu. Saya memakainya kerana di dalamnya terdapat banyak harta karun kepunyaan anak-anak saya iaitu:
i) Susu yang telah dibuat telebih dahulu dalam keadaan panas-panas dan apabila mereka perlukan telah suam-suam..just nice bila mereka nak minum
ii) Coklat dan kudap-kudapan kegemaran anak saya
iii) Wet tissue yang akan digunakan jika anak-anak saya comot atau tangan melekit-lekit atau untuk bersihkan "yakyak"
iv) spare cloth diapers/pampes jika berlaku perkara tidak diingini seperti "yak yak".hehe

3)Pastikan mereka memakai baju yang mereka sukai untuk mengelakan tantrum



Baby & Me Shopping Style Contest
dianjurkan oleh


Dengan hadiah-hadiah menarik daripada
Photobucket
Photobucket

4 comments:

Nia said...

Thanks sudi join dear!

Nia said...

Saya baru check badge contest yang baby letak tu. Badge nya yang lain dear, check balik kat entry ni ya
http://unlistedone.blogspot.com/2011/01/baby-me-shopping-style-contest.html

Nia said...

Assalamualaikum, dear..badge yg ada coding (yg kartun tu)yang kena letak kat side bar.

Code tu dah link back kat entry saya, just copy+paste kat HTML/javascript.

Kalau tak sure, email kat saya ya. Nanti saya explain lagi.

Nia said...

ok dear,..badge dah lulus! :)