NAK DUIT FREE?? CLICK UNTUK REGISTER. PUT BANNER AT YOUR BLOG.TAK EFFECT NUFFNANGLA!!!

Tuesday, 29 November 2011

Cabaran 6-Internet

Apa saya nak buat ye?? Tajuk internet ne luas sungguh skopnya. Boleh tak saya kecilkan kepada "belog"sahaja. Saya ne kalau nak buat entry mesti entry yang saya sendiri lalui atau alami baru nampak natural. Kalau tidak entah apa-apa tah isinya.

Apa sebabnya anda berbelog? Apa jawapan anda? Jawapan clichqe "Minat". Jawapan sebenarnya "show off!!" Eh tak baik cakap macam tue tau. Dulu saya tak le addicted sangat dengan berblog sbb blog saya yang first tue private. Tapi lepas open blog ne, mmg addicctedle sesangat sebab saya tahu ada kwan-kawan yg follow blog saya walau jauh panggang dari Hanis Zalika..hehe.. Kenapa saya suka berbelog?
  • saya jarang keluar berjalan-jalan; hidup saya pejabat, rumah saya, rumah mak, rumah mil, TESCO? dan anak-anak. Jadi bila saya BW saya suka tengok kawan-kawan saya melancong-lancong walau saya tak ke situ. Happy bila tengok tempat yang geng-geng blogger lawati  walau cuma saya tengok menerusi PC
  • saya kenal ramai kawan baru. seronoknyeeeeeeee.. walau ada antaranya tak penah bersua muka cuma menerusi blog tapi rasa bestnyeeeeeeeeee dapat kawan baru..
  • kenal kawan yang ala-ala satu line-MZ boleh ila menuntut ilmu ye.. Kot-kot kuat semangat nak sambung study.Boleh bagi tuition free? 
  • saya dapat banyak info memacam tentang PTPTN, hotel, info ilmiah  etc etc 
(6 bulan stok susu)


(3 bulan stok Pet-Pet)

  • part ne paling best!!! Saya kenal geng-geng contest melalui blog!! Sifu AyuMiraEzzMZWan  Kalau bukan sebab berblog saya tak dapat merasa rezeki dari sumber ini. Sejak melibatkan dengan contest-montest ne saya dah menang 2 big wining  dan adalah small2 winning yang buat saya rasa "oh syoknyeeeeeeee dunia blogku.." ekeke. Pulak tue ada pulak yang tak kedekut mengepos borang contest!! Wan.. TQ sesangat. Kalau wan tak pos memang ila tak akan dapat borang-borang tue. Pelbagai borang tauuuuu.. Ada borang boleh dapat melalui online tapi ada sesetangah tak ada.. Saya pulak jenis jarang keluar memerap je kat umah dgn lambakan tugas.. Backlog sokmo kain baju haiiiiiiiiiii....  Kalau tak keluar , mana nak dapat pelbagai borang yang ada kat shopping complex tue? Oh Wan, ila akan  beli barang-barang syarat contest tue.Mana tau ada luck kan? 
Antara hasil kemenangan & saya jual di label " Mummy Department"
  • menjana kewangan dari blog . Mula-mula saya buka online shop memang sebab saya jadi pengedar cloth diapers tapi sekarang kalau ada item-item yang saya menangi saya nak let-go inilah tempatnya melalui littlemummydaddy-online shop saya. Dulu untuk bayi je tapi sejak-sejak menangi barang-barang kosmetik ne jadi saya open juga untuk barangan mummy. Lagipun seronok tau kalau dapat duit dari business ne lain rasanya walau tak banyak mana..hehe
  • tempat berkongsi perkembangan rakan-rakan . Jumpa teman-teman pun bukan selalu. Menerusi blog saya tahula oh anak kawan saya tue dah besar, dulu kecik je. Oh dulu anak satu sekarang dah masuk dua.. Oh dulu satu isteri sekarang dah ada tiga..kiki.. takla..gurau je..
  • tau barangan murah/program yang menarik..ada kawan-kawan yang tak kedekut tau berkongsi info-info best. Kat mana ada program petukaran susu, ada dapat diapers free,..isk memacamla..
  • takla rasa mcm katak bawah tempurung. Siapa yg sempat tonton berita? Saya?? Tak sompek dik.. Balik terus keja memasak.. mengemas..apa-apa yg seorang ibu buat.. Rasa mcm bionic women pun ada cuma sekarang kena kurang-kurangkan sebab nanti diri sendiri yang merana..hihi. Kerana blog banyak isu semasa yang saya tahu..Walau kekadang lewat tahu..hihi. Biasanya hari Sabtu Ahd saya sempat BW sebelum anak-anak bangun. Time rehat org lain relex-relex tapi saya berkejar makan cecepat & BW. kurang dosa mengumpat..kiki..
  • tempat melepas tekanan.. hurmmmmmmmm...
  • tempat berkongsi cerita anak-anak saya yang makin membesar
  • tempat berkongsi barang-barang best yang dibeli.. kalau tengok geng blogger beli & dapat harga best saya pun nak join sekali hihi
  • tempat menghabiskan duit..haha..beli barang pun online sekarang..tak payah susah-susah ajak org teman..kuikui
Banyak yang menyebabkan saya suka berbelog. Ini semua adalah alasan/sebab jujur dan murni dari saya...

Entri ini ditulis untuk cabaran #2 iPad MySuperKid yang direviu oleh Amyz dan ditaja oleh Hafiy Dot Com


8 comments:

Jaa said...

giler banyak..bestnyer.... anak saya pun minum d.lady jugak....hehe..nanti kl ada contest2 lagi inform la saya ek...hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye..
Banyak tu..
Alhamdulillah..rezeki..^^

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

eus said...

banyakkkkknyaaaaaaa!!!!

Huzaina Hashim said...

banyak tu...selamat berkenalan dari sy..:-)

obat jelly gamat said...

wihh banyak banget tu mbak stoknya,, hihi....

Outbound di Malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI